„A cselekvés nélküli elképzelés álom marad. Az elképzelés nélküli cselekvés rémálommá válik”

Üdvözlünk a siófoki Ezüstpart SE Karate szakosztálya honlapján!

A karate tradicionális távol-keleti harcművészet, amely tanulójának harmonikus testi, lelki és szellemi fejlesztésére törekszik. A céltudatos edzést tekintjük az eszköznek, amely során mindenki kihozhatja magából a legjobbat fizikailag, szellemileg és lelkileg.

A karaténak több irányzata van, mi az Okinawa Goju-Ryu-t gyakoroljuk. A stílusra jellemző a rövid küzdőtávolságból vívott folyamatos harc, tiltott technikák és tiltott találati felületek nélkül.

Komoly hangsúlyt fektetünk az alaptechnikák tökéletessé csiszolására és a hagyományos formagyakorlatok kifogástalan elsajátítására, valamint gyakorlunk a hagyományos okinawai alapfegyverekkel.

Szervezetünk, az Ezüstpart SE Karate Szakosztálya a Magyar Karate-Do Szövetségbe tartozik, amelyet a Magyar Karate Szövetség elismer. A Magyar Karate-Do Szövetség elnöke Renshi Miskolczi Attila 6. danos mester, aki Kancho Rony Klugernél tanult Izraelben, mint belső tanítvány, úgynevezett uchi-dechi.

Stílusunk vezetője minden évben ellátogat Magyarországra, hogy edzőtábort tartson nekünk.

Mi a Karate-do?

A karate tradicionális távol-keleti harcművészet, amely tanulójának harmonikus testi, lelki és szellemi fejlesztésére törekszik. A céltudatos edzést tekintjük az eszköznek, amely során mindenki kihozhatja magából a legjobbat fizikailag, szellemileg és lelkileg..

Mi az a Okinawa Goju-ryu?

Az általunk gyakorolt karate irányzat, kemény-lágy stílust jelent.

Jellemzői a robbanékony támadások, köríves védések, változatos rúgások és a támadások elöli elmozdulás.

Az alaptechnikákat, formagyakorlatokat és a különböző küzdelmi gyakorlatokat egyaránt fontosnak tartjuk és gyakoroljuk, a fizikai tréninggel (erősítés és nyújtás) egybekötve.

Miért a karate?

Mert változatos, egészséges testedzés, javítja az erőnlétet, állóképességet, gyorsabbá és hajlékonyabbá tesz, fejleszti a mozgáskoordinációt, ügyességet.

A koncentrálóképességet, önfegyelmet és önbizalmat pozitívan befolyásolja, megtanít másokkal együtt dolgozni. Hatékony önvédelmi rendszer, mely valódi, előre nem látható támadások esetén, kiszámíthatatlan helyzetekben is biztos segítséget nyújt.

Egyszóval hasznos lehet mindenki számára, kortól és nemtől függetlenül, csak el kell kezdeni.

Karate edzés időpontok Siófokon

Sió Dance&Sport Centrum Siófok, Aradi Vértanúk u. 2.

  • (Bejárat a Fő u.-Klapka Gy. u sarok, a volt Schell benzinkút mellett).
  • kezdő csoport: hétfő-szerda 16:30-17:30
  • haladó csoport: hétfő-szerda 17:30-19:00
  • Minden érdeklődőt szívesen látunk edzéseinken!

Általános tájékoztató a tagsági díjakról

A siófoki Ezüstpart karate szakosztály tagdíjai.

A havi tagsági díj a gyerek csoportban 16 000 Ft, a felnőtt, gyerek haladó csoportban 19 500 Ft, melyet minden hónap 15-ig kell fizetni.
Kérem a tagokat amennyiben a tagdíj befizetése a megadott határidőig akadályba ütközik akkor tájékoztassanak róla!

Ha a tanítvány az adott hónapban 5 alkalomnál kevesebb edzésen vesz részt akkor a gyerek kezdő csoportban alkalmanként 3 500 Ft tagsági díj fizetendő.
(havi 1 edzés: 3 500 Ft, havi 2 edzés: 7 000 Ft, havi 3 edzés: 10 500 Ft, havi 4 edzés 14 000 Ft.)
A felnőtt, gyerek haladó csoportban alkalmanként 4000 Ft fizetendő (havi 1 edzés: 4 000 Ft, havi 2 edzés: 8 000 Ft, havi 3 edzés: 12 000 Ft, havi 4 edzés: 16 000 Ft). Ha ennél több edzésen jelent meg, akkor a teljes tagsági díjat kell fizetni.
Ha egy családból több gyermek jár edzésre, akkor 1 fő fizet teljes díjat, az összes többi pedig 50% kedvezményt kap a havi díjból.
A szakosztályba való belépéskor, illetve minden év januárjában éves szövetségi díj fizetendő. 2023-től a díj összege 12 000 Ft.
Ha két fő jár egy családból 11 000 ft/fő, ha három akkor 10 000 ft/fő, ha szept-október hónapban csatlakozik valaki akkor arra az évre 6 000 ft. fizetendő!
Ha a tanítvány november vagy december hónapban érkezik, csak a következő évi tagdíjat kell befizetnie.
Övvizsgák hozzávetőlegesen 4 havonként vannak, ezeken a tanuló részt vehet, ha az övvizsga feltételeinek eleget tesz:

  • • A kivárási idő letelt az előző vizsgától
  • • Rendszeres edzéslátogatás: a tanítvány részt vesz az edzések legalább 75 %-án és nem hagy ki egész hónapot.
  • • Az éves tagsági díjat igazoló bélyege bent van a karate igazolványában, amit magával hoz a vizsgára.
  • • A vizsgán kötelező teljes karate ruhában megjelenni: nadrág, kabát, öv, jelvény.
  • • Időben jelentkezik a vizsgadíj befizetésével.

Az edzések kezdetben bármilyen sportöltözékben látogathatók. Karate ruha az első övvizsgára (az első edzéstől számított kb. 4 hónap) szükséges.
Amennyiben bármilyen kérdésed van, örömmel állok rendelkezésedre!